Legea prevede sancțiuni serioase pentru șoferi dacă nu este respectată această regulă. Potrivit regulilor, nuanța ochelarilor de soare ar trebui să corespundă maxim categoriei 3 pentru a asigura o transmisie a luminii de 8 până la 18 la sută.

O lege mai puțin cunoscută prevede amenzi serioase pentru șoferi

De asemenea, ochelarii trebuie să aibă puterea corespunzătoare dacă aveți o vedere slabă. Cei care nu respectă legea vor avea de-a face cu amenzi.

Șoferilor le este recomandat să folosească parasolarul și să scoată ochelarii din timp înainte de un tunel pentru a evita problemele de asigurare.

Mai mult, ochelarii murdari pot distrage atenția la fel de mult ca și geamurile murdare. Nu este recomandată purtarea ochelarilor de soare la lăsarea întunericului.

Cei care vor să plece în vacanță cu mașina trebuie să fie foarte atenți la această regulă

Cei care vor să plece în vacanță cu mașina trebuie să fie foarte atenți la această regulă. În cazul în care șoferii poartă ochelari de soare prea întunecați, acest lucru poate duce la probleme.

În cazul unui accident într-un tunel, de exemplu, compania de asigurări s-ar putea retrage. Chiar dacă arată bine și protejează de razele UV ale soarelui, ochelarii de soare pot fi o problemă pe șosea.

Acest lucru se aplică și mai mult în perioada vacanțelor, când zeci de mii de șoferi pleacă din nou în vacanță cu mașina și există numeroase controale. Totuși, nu mulți realizează că accesoriul poate duce și la sancțiuni.

Petra Riener, șefa departamentului de siguranță rutieră din cadrul ÖAMTC Austria Superioară, a oferit mai multe informații.

„Ochelarii de soare sunt disponibili în nuanțe pe o scală între 0 și 4. Nivelul patru nu este admis”, a explicat Petra Riener într-un interviu pentru „Heute”.

Nivelul 0 înseamnă foarte translucid, iar 4 înseamnă aproape deloc.

sofer, masina, permis de conducere
SURSA FOTO: Pexels

Ochelarii de categoria 3 sunt recomandați ca fiind maximi

Ochelarii de categoria 3 sunt recomandați ca fiind maximi. Aceștia au o transmisie a luminii de 8 până la 18 procente. Orice nivel mai întunecat este periculos.

În cazul în care ochelarii de soare au o nuanță mai mare de 92 la sută, aceștia nu sunt potriviți și nu trebuie folosiți în momentul în care cineva se află la volan.