Interdicție pentru cei care au câini

Interzis pentru cei care au câini. Pedepsirea animalelor de companie nu va funcționa. Atunci când câinele se repede la cel care te vizitează, îți ronțăie pantofii sau stă cu nasul prin gunoaie, rezistă impulsului de a-l certa sau de a-i aplica o pedeapsă, ne sfătuiesc experții.

„S-ar putea să te simți mai bine țipând la el sau făcând ceva pentru a opri un comportament care nu-ți place, dar aceste lucruri nu vor da roade”, explică antrenorul profesionist de câini Melissa McCue-McGrath.

„Pedeapsa se potrivește doar celui care pedepsește. În schimb, ajută-l să aibă o abilitate alternativă”, adaugă ea.

Ca toate animalele, câinii sunt în căutarea lucrurilor care le fac plăcere cum ar fi mâncarea gustoasă și atenția stăpânilor lor, explică consultantul Mikkel Becker, antrenor principal de animale la Fear Free Pets.

„Șmecheria este să-i înveți într-un ritm care să le permită să aibă succes și să-i împiedice să se simtă frustrați, să renunțe sau să se simtă confuzi”, spune ea.

Mișcarea în ritmul lor, pregătirea lor pentru succes și o recompensă mai atrăgătoare sunt extrem de importante, susține acesta.

Învățați să le cunoașteți mediul

În primul rând, asigurați-vă că mediul de acasă nu întărește accidental comportamentele problematice ale câinelui. De exemplu, a pune coșul de gunoi acolo unde nu pot ajunge la el sau a folosi unul cu închidere specială îi va ajuta să nu se mai simtă tentați să-și bage nasul prin gunoi, sfătuiește Becker. În plus, asigurați-vă că toți cei din casă știu că trebuie să facă anumite lucruri în acest sens pentru a-l ajuta să schimbe anumite năravuri.

„De fiecare dată când o altă persoană din casă permite câinelui acel comportament nedorit, este cu atât mai dificil de abordat pentru a face o schimbare”, explică Becker.

Comportamentele nedorite sunt adesea rezultatul încercării unui câine de a-și satisface nevoile, explică Becker. De aceea, este esențial nu numai să îi redirecționați către ceea ce doriți să facă, ci și să vă gândiți de ce se comportă greșit.

Fiți atenți la nevoile lor și ajutați-i să-și exprime anumite instincte

Câinii se vor comporta adesea așa pentru a atrage atenția dacă interacționezi cu ei doar atunci când fac ceva ce nu-ți place, spune Becker, așa că, pentru a le arăta că nu trebuie să-ți mănânce pantofii pentru a fi băgat în seamă, asigură-te că îi lauzi când stau întinși liniștiți sau se joacă cu jucăriile lor.

De asemenea, înlocuirea bolurilor obișnuite de hrănire cu puzzle-uri de hrănire în timpul mesei poate ajuta un câine să-și exprime instinctul natural de a căuta mâncare.

Faceți din asta o schimbare a stilului de viață

Un comportament bun nu se va putea construi peste noapte. Schimbarea gândirii pe termen lung poate ajuta la prevenirea frustrării pe care o poți avea, dacă animalul de companie are nevoie de mai mult timp pentru a învăța ceea ce vrei. Becker sugerează să te gândești la acest antrenament ca la o schimbare a stilului de viață și să integrezi sesiuni scurte, în fiecare zi.

Poate că exersați „Stai” și „Jos” în timp ce reîncălziți ceva în cuptor sau pe durata unei pauze publicitare la televizor. Sesiunile scurte funcționează cel mai bine deoarece câinii își pierd concentrarea și pot deveni nervoși după mai mult de cinci minute, spune Becker. Iar un câine frustrat sau plictisit nu va învăța ceea ce încerci să-l faci să știe.

Sfat pentru proprietarii de câini. Amintiți-vă de „cei Patru D”

McCue-McGrath își sfătuiește clienții să se gândească la cei „patru D” care pot afecta succesul antrenamentului:

  • distanţa;
  • durata;
  • distragerea;
  • dificultatea.

Dacă câinele tău învață să se concentreze, asigură-te că ești aproape de el și că orice distragere este suficient de departe încât câinele să se poată concentra asupra ta. Un antrenament trebuie să fie de scurtă durată și asigurați-vă că nu începeți cu un nivel de dificultate mai mare decât poate duce.