Printre altele, partenerul Deloitte s-a referit și la aspectele momentului vizavi de piața energetică mondială. ”Petrolul este pe un trend de revenire. În zona noastră, gazele natural urmează trendul petrolului, cu un defazaj de șase luni. Aici, o să vedem mai întâi o scădere, apoi o creștere a prețului. Cât despre energia electrică, aceasta este foarte afectată de scăderea de consum”, a spus Răzvan Nicolescu despre tendințele zilei.

”Scăderea de consum a apărut în contextul pandemiei, dar redresarea nu va fi așa de simplă. S-au întrerupt niște fluxuri economice, și asta va face redresarea economică dificilă, iar consumul energetic se va situa sub media anilor trecuți”, a mai punctat fostul ministru.

Cât despre situația actuală a liberalizării energiei în România, specialistul Deloitte a fost cât se poate de clar: ”Nu se vrea definirea consumatorului vulnerabil. Sunt tot soiul de ajutoare date de primării și se consideră că acestea pot influența alegerile. Dacă vine Administrația centrală și încearcă o redistribuire a lor, vor fi generate turbulențe electorale. Acesta este motivul principal pentru care nu se dorește definirea consumatorului vulnerabil!”