Printre subiectele abordate s-au mai numărat și detalii despre  strategia 2020 pentru transformarea sectorului agroalimentar: priorități în perioada post-criză, dar și impactul condițiilor climatice asupra producției agricole.

Dar, înainte de toate, trebuie spus că secretarul de stat din MADR, Emil Dumitru, ne-a adus și vești bune. Vor veni bani europeni pentru dezvoltarea unui concept ce vizează viitorul agricol al UE, și deci și al nostru.

Emil Dumitru a subliniat că Planul Strategic Național este ”un concept nou. Practic, de acum, cei doi piloni, atât plățile directe, cât și fondurile de dezvoltare rurală vor fi private ca un ansamblu de complementaritate”.

Dar iată și veștile bune. ”În cadrul bugetului 2020 – 2027, Comisia Europeană a mai introdus un concept nou – Next Generation, de unde, conform calculelor noastre, României I s-ar cuveni aproximativ un milliard 230 de milioane de euro, din care 800 de milioane vor fi dedicate unor proiecte cu privire la acest nou concept”, ne-a anunțat secretarul de stat din MADR.

Mai multe detalii puteți afla urmărind înregistrarea emisiunii de astăzi.