Instanța s-a pronunțat astăzi pe măsuri asigurătorii în dosarul Tel Drum S.A.. Astfel, s-a menținut decizia luată în anul 2017 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA, legată de sechestrul impus pe bunurile și imobilele celor în cauză, pentru recuperarea prejudiciului.

Decizia instanței

„În dosarul cu nr48645/3/2017/a1. (DOSARUL TEL DRUM SA). Instanța astăzi s-a pronunțat pe măsuri asigurătorii.

07.01.2022
Ora estimată: 08:30
Complet: CDA5
Tip soluție: Soluţionare

Solutia pe scurt: În temeiul art. 2502 C.proc.pen. rap. la art. 249 C.proc.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurilor asigurătorii luate prin ordonanţa nr. 243/P/2017 din data de 17. 08. 2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-DNA, privind instituirea sechestrului în vederea recuperării prejudiciului, asupra bunurilor mobile si imobile, proprietatea inculpaților PITIS PETRE, NEDA FLOREA, VISAN MIRCEA, ION FLORIAN, SC TEL DRUM SA si SC WFA IMPEX SRL, până la concurența sumei de 4.170.462,50 lei. Menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07. 01. 2022.

Urmărirea penală a început în 2017

Amintim că, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, în noiembrie 2017, acuzându-l pe acesta dar și pe șefii de la Tel Drum de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. De asemenea, DNA spunea că dosarul s-a construit în urma unei sesizări a OLAF.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea a format un grup infracțional organizat în anul 2001, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri, subliniind că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat onduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

În perioada stării de urgență, urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.