Există o modalitate prin care puteți elimina petele de sânge chiar și de pe cele mai fine cearșafuri de mătase.

Iată ce ingredient care se găsește în orice bucătărie recomandă HouseDigest pentru a scoate petele de sânge de pe lenjeria de mătase.

De ce funcționează atât de bine sarea

De reținut: nu trebuie să folosiți detergenți agresivi când îndepărtați pata, deoarece lenjeria de mătase este delicată și se poate rupe foarte ușor. Utilizarea sării pentru a îndepărta petele de sânge proaspăt de pe cearșafurile de mătase funcționează foarte bine datorită ingredientului principal care acționează ca un agent natural de îndepărtare a petelor.

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să riști să strici cearșafurile de mătase. Deși nu ai crede, sarea te salvează atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor de pe anumite articole delicate.

Ce trebuie să faci pentru a elimina petele de sânge

Veți avea nevoie de sare, apă rece și o cârpă curată pentru a scăpa de petele de sânge. Primul pas pentru îndepărtarea unei astfel de pete este să ștergeți sângele – utilizați o cârpă moale sau un prosop curat pentru a apăsa pata și a absorbi orice exces. Dacă sângele nu mai poate fi absorbit, e timpul să folosiți o soluție cu sare.

Combinați o linguriță de sare cu 240 de mililitri de apă rece și amestecați până se dizolvă. Cantitatea de soluție de care veți avea nevoie depinde de dimensiunea petei, așa că va trebui să faceți o cantitate mai mare dacă pata este extinsă. Asigurați-vă că apa este rece! Apa caldă poate duce la apariția unei alte pete.

Acest truc este eficient doar la petele proaspete de sânge

Aplicați amestecul de apă sărată pe o cârpă curată sau pe un burete și tamponați ușor pata. Nu frecați pata, deoarece așa se va extinde și se va întări. După ce ați tamponat pata un timp, clătiți cu apa cu sare și apoi numai cu apă rece, mai scrie HouseDigest.

Dacă pata de sânge este încă vizibilă, uscați secțiunea umedă a lenjeriei și repetați procesul. Amintiți-vă că acest truc este eficient la petele proaspete de sânge. Nu va funcționa la fel de bine pe o pată uscată de câteva ore sau de câteva zile.

Sarea ne scapă și de petele de grăsime?

Dacă nu știați, puteți să curățați petele de sânge și de pe haine. Înmuiați bine pata în apă rece cu sare. După ce articolul vestimentar a stat așa timp de câteva minute, băgați-l în mașina de spălat.

Mai mult, sarea vă poate scăpa și de petele de grăsime de pe haine. Dacă ați vărsat sosul fripturii pe pantaloni, aplicați repede puțină sare și frecați. Pata va dispărea imediat!

Dacă ai scăpat un ou pe jos și te sperie ideea de a-l curăța, presară puțină sare peste el și așteaptă în jur de 15 minute. Oul se va strânge, iar podeaua se va curăța mult mai ușor.

De asemenea, poți să folosești acest praf miraculos în momentul în care vrei să salvezi tocătorul din lemn. Scapă de petele de pe el presărând sare și frecând în locurile afectate cu o perie dură.