Nokia Lumia 1020 va avea un ecran de 4,5 inch, 2 GB RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Cei de la The Verge au reuşit să obţină chiar şi fotografii cu terminalul înainte de lansare.

Din imagini se poate observa camera foto mare de pe spate şi faptul că telefonul va fi disponibil în mai multe culori, precum întreaga gamă Lumia. Telefonul va rula sistemul de operare Windows Phone 8.

Nokia încearcă să recupereze din cota de piaţă pierdută în favoarea unor companii precum Apple şi Samsung, dezvoltând seria de smartphone-uri performante Lumia, echipate cu sistemul de operare Windows Phone al Microsoft.

Microsoft a discutat, luna trecută, cu Nokia preluarea diviziei de telefoane mobile a companiei finlandeze, semn că fostul lider al industriei ar putea fi dispus să renunţe la unele active sau să ia în calcul o fuziune.

Nokia a pierdut 90% din valoarea de piaţă în ultimii cinci ani şi a ieşit din top 5 al celor mai mari producători de smartphone-uri. În prezent, capitalizarea de piaţă a grupului finlandez este de aproximativ 11 miliarde euro.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/8z8Lsd1-W74?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>