Meleșcanu apare că a aprobat un memorandum privind cauza Dragnea contra României de la CEDO.

​Senatorul Teodor Meleșcanu, pe când era ministru de Externe în guvernarea Dăncilă, apare că a semnat un memoriu, a cărui copie a intrat în posesia HotNews.ro, privind linia de apărare a agentului guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Dragnea contra României.

Memorandumul era datat 11 martie 2019 și privea prin procesul de la CEDO în care fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, pe atunci aflat în libertate și în funcție, încerca să obțină la curtea de la Strasbourg o condamnare a statului român, pentru ca ulterior să poată cere în țară o revizuire a condamnării lui în dosarul Fraude la Referendum (la finalul articolului poate fi văzută copia după documentul din 11 martie).

Memorandumul intern, din data de 11 martie 2019, a fost înaintat lui Meleșcanu de către agentul guvernamental la CEDO de atunci, Viorel Mocanu. Pe documentul intrat în posesia HotNews.ro apare în fotocopie și semnătura lui Teodor Meleșcanu, la „Aprob”.

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, din partea PNL, obţinând 59 de voturi.

Au votat 134 din cei 136 de senatori, două voturi fiind anulate.

Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului cu sprijinul senatorilor PSD şi a întrunit, în cel de-al doilea tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi.