Titi Aur a propus interzicerea telefonului mobil în timpul condusului. El a arătat că sunt state care au luat deja această decizie. El a explicat cum, folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fie și pentru o fracțiune de secundă, poate provoca tragedii, utilizarea telefonului fiind în topul cauzelor accidentelor rutiere.

Expertul în condus preventiv e de părere că prezența telefonului ar trebui interzisă în mașină în timpul șofatului, fiind conștient de faptul că o asemenea decizie ar fi profund nepopulară. Dar necesară. Titi Aur a explicat această decizie, precizând că deja sunt state care au implementat-o.

Telefonul ne afectează la volan

„Telefonul ne afectează pentru că timpul de reacție al unui om normal e de aproximativ 1.5 secunde. Am mai explicat, dar repetăm, e bine de înțeles de toată lumea. Timpul e împărțit în două. Cam 0.75 secunde până când creierul percepe ce s-a întâmplat, că a sărit un copil în fața mașinii, că nu ți s-a acordat prioritate sau a frânat brusc cel din față, și cam încă 0.75 secunde până la o reacție. Adică frânare, tras de volan ori ambele”, a spus el.

Timpul de reacție e întârziat

Potrivit acestuia, când șoferul e băut, obosit sau drogat, timpul de reacție e mult mai întârziat.

„Dar la fel se întâmplă și când nu e șoferul atent ori vorbește la telefon. Cât de mare? Depinde de cât de concentrat e șoferul la telefon. Dacă se citesc mesaje, informații de pe telefon ori se vorbește la telefon, e posibil ca timpul de reacție să fie infinit, adică să nu existe reacție până la momentul impactului. De cele mai multe ori însă e lungit”, a spus Titi Aur.

Titi Aur a susținut că mobilul a devenit un mare pericol

Potrivit acestuia, pericolul e foarte, foarte mare.

„Telefonul ar trebui oprit pur și simplu, ar trebui interzis în mașină. Știu că mulți vor spune acum multe lucruri „frumoase” despre mine. Și eu sunt unul din cei care au în mașină telefonul. Încerc pe cât posibil să nu mă las atras. Dar trebuie să recunoaștem că atunci când sună telefonul, când primești o notificare, un mesaj, suntem tentați să ne uităm. Sunt țări în care telefonul e interzis total. Nu ai voie să ai telefonul în mașină. A devenit un mare pericol, deși e o evoluție tehnică nemaipomenită”, a arătat Titi Aur, conform dcnews.ro.