Unele carcase de telefon pot crea probleme

Materialul unei carcase de telefon poate afecta modul în care telefonul se încarcă sau funcționează, pentru că anumite materiale, cum ar fi pielea sau plasticul, pot reține căldura. Situația este și mai gravă în cazul în care punem smartphone-ul la încărcat sau atunci când îl solicităm intens.

Dacă credeți că telefonul dumneavoastră nu se încarcă corect și destul de repede din cauza carcasei, care îl face să se supraîncălzească, încercați să scoateți carcasa telefonului pentru a vedea dacă acest lucru ajută la remedierea problemei.

Multe carcase de telefon concepute pentru a fi rezistente la apă sau la căderi, mai ales dacă sunt fabricate ieftin, pot interfera cu modul în care se încarcă telefonul. Dacă o carcasă este prost concepută sau prea voluminoasă, aceasta poate face ca încărcătorul să se deconecteze frecvent. Acest lucru va afecta, bineînțeles, modul în care se încarcă telefonul, deoarece acesta este deconectat în mod continuu.

Carcasele de telefon nu mai sunt la fel de importante ca în trecut pentru protejarea unui dispozitiv. Dacă doriți însă să aveți o anumită husă pe telefon și dacă aceasta nu provoacă supraîncălzirea dispozitivului atunci când este nu stă la încărcat, atunci pur și simplu scoateți husa ori de câte ori acesta se încarcă. Acest lucru va ajuta la menținerea unei temperaturi potrivite pentru baterie, ceea ce îi va păstra durata de viață și îi va permite să se încarce mai eficient.

Nici încărcarea wireless nu este lipsită de probleme

Un alt aspect de menționat este dacă folosiți încărcarea wireless. Este important să știți de ce unele carcase funcționează mai bine cu încărcarea wireless decât altele și de ce altele nu funcționează deloc.

Unul dintre principalele motive pentru care încărcarea wireless nu funcționează cu o carcasă este faptul că aceasta este prea groasă. Există unele carcase din plastic dur sau din cauciuc care vă oferă multă protecție și, având în vedere cât de mult costă un smartphone în zilele de astăzi, este complet de înțeles că doriți să vă protejați dispozitivul cât mai mult posibil.

Cu toate acestea, dacă aceste carcase de protecție au o grosime de 3 mm până la 5 mm sau mai mult, ar putea apărea probleme cu încărcarea wireless.

Atenție la carcasele care conțin metal

De asemenea, s-ar putea să vă confruntați cu o problemă în cazul unei carcase de telefon care conține metal. Semnalul trebuie să poată ajunge la telefon de la încărcător, iar metalul, în general, stă în calea acestui semnal.

Carcasele din aluminiu sunt foarte bune pentru a vă proteja telefonul, dar nu sunt potrivite pentru încărcarea wireless. Desigur, există și unele carcase de cauciuc care conțin, de asemenea, componente de metal în designul lor care pot împiedica o încărcare eficientă.