Vești și informații de ultimă oră despre campania națională de vaccinare împotriva coronavirusului. Omul desemnat de Klaus Iohannis să conducă tot procesul de vaccinare a venit cu detalii extrem de importante. Medicul militar, Valeriu Gheorghiță a dat toate explicațiile.

Vaccinul antiCOVID, cu programare

Valeriu Gheorghiță a explicat la Digi24 care va fi procedura de programare încă din prima etapă, în care vor fi imunizate cadrele medico-sanitare, dar și personalul care deservește activitățile esențiale. „Am gândit un sistem de programare, care, de pildă, pentru programarea personalului medico-sanitar nu se va face individual, ci de unitatea angajatoare.

La fel și pentru cei care deservesc activitătile esențiale. Nu avem un control la nivelul comitetului pentru a ști cine este lucrător în domeniul panificației sau în domeniul energetic. Și atunci această sarcină va fi preluată de compania angajatoare, care își va face propria catagrafie de personal, știe câți angajați are, câți vor să se vaccineze și îi va înscrie, asumându-și că acele persoane sunt angajați și deservesc acele activități. Altfel, va fi foarte greu de controlat”, a explicat medicul, conform Digi24.

Nu vor exista oameni care să dribleze sistemul și să-și facă vaccinul mai repede, spune medicul. „Sigur, există un cod CAEN, mi-au explicat aceste lucruri specialiștii și mi-au spus că lista angajaților poate fi verificată de Revisal, acolo unde sunt ținute toate contractele de muncă.

Sunt convins că nu vor merge toate lucrurile perfect, că vor fi persoane care vor încerca să se vaccineze mai devreme, noi încercăm să reducem la minimum posibil, fără să garantăm că nu se vor întâmpla mici erori în tot acest lanț. Încercăm să derulam o campanie cât mai bine pusă la punct, cred că doar prin onestitate și solidaritate vom putea duce lucrurile la bun sfârșit”, a mai spus medicul militar Valeriu Gheorghiță. .