De aceea, este bine să știm ce mâncăm, cât mâncăm și ce ar trebui să evităm. Pentru un metabolism mai rapid și o digestie mai bună, acest aliment ar trebui să dispară de pe masă, mai ales după vârsta de 40 de ani, potrivit Msn.com.

Există câteva modificări pe care le putem face în stilul de viață și în alimentație, după ce am trecut de o anumită vârstă. O astfel de schimbare majoră ține de eliminarea unor alimente care, deși sunt foarte gustoase, ne fac rău, și de adoptarea unei diete echilibrate.

Un aliment de care trebuie să stăm cât mai departe este slănina (baconul). Nutriționistul Lisa Richards susține că o dietă compusă din grăsimi nesănătoase, cu un număr uriaș de calorii, duce, automat, la creșterea în greutate și la apariția unor boli de inimă.

Slănina, inamicul nr.1 al sănătății

Carnea procesată, cum este slănina, este considerată unul dintre cele mai nocive alimente când vine vorba de sănătate și ar trebui evitată mai ales dacă vrem să slăbim.

Conținutul de grăsime din slănină

Richards spune că slănina este foarte bogată în grăsimi. Chiar dacă o parte din aceste grăsimi, cunoscute sub denumirea de grăsimi monosaturate, sunt bune pentru organism (sunt aceleași grăsimi sănătoase care se găsesc în pește), altele pot avea un impact grav asupra sănătății, mai ales asupra celor care au kilograme în plus.

„Din păcate, 50% din grăsimea din slănină provine din grăsimi saturate (40%) și polinesaturate (10%)”, explică ea.

Bolile de inimă, alt risc major pentru sănătate

Pe lângă creșterea în greutate, există un alt risc major pentru sănătate: bolile de inimă. „Colesterolul nu mai este atât de important pentru sănătatea inimii cum se credea cândva, dar o cantitate semnificativă de grăsimi saturate poate duce la boli de inimă”, spune Richards.

Ea susține că limitarea consumului de carne procesată, pe cât mai mult posibil, este cea mai bună cale de a lupta cu kilogramele în plus și pentru un metabolism sănătos.

O meta-analiză a studiilor prospective cu privire la consumul de carne procesată au arătat că, în timp ce carnea obișnuită nu a avut niciun efect, cea procesată a fost asociată în mod semnificativ cu bolile cardiovasculare şi cu diabetul.