Poate că nu multă lume își mai amintește că Florin Călinescu a intrat în 2019 în politică. El a fost ales atunci președinte al Partidului Verde. Ulterior, la alegerile din 2020, a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei însă a strâns un scor foarte mic, de 2,08%.

După plecarea celebrului actor din fruntea formațiunii politice, la Partidul Verde au fost aleși doi co-președinți, Marius Lazăr și Lavinia Cosma.

Acum, Partidul Verde este în mijlocul unui scandal monstru, iar cei doi co-președinți au fost demiși. Motivul ar avea legătură cu faptul că aceștia ar fi urmărit preluarea abuzivă a controlului partidului și servirea intereselor de imagine ale PSD.

PSD ar fi interesat de Partidul Verde. Silviu Dumitru și Florin Călinescu, acuzaţi că doreau colaborarea cu AUR

Acuzațiile nu se opresc, însă, aici. Susținătorii celor doi demiși au dezvăluit că secretarul general Silviu Dumitru și fostul președinte al formațiunii, celebrul actor Florin Călinescu, ar fi avut în plan să colaboreze cu AUR. Situația este departe de a se fi liniștit, în condițiile în care unul dintre copreședinții demiși, respectiv Marius Lazăr, contestă decizia de destituire a sa pe motiv de ilegalitate.

”Marius Lazăr-Iosip și Lavinia Cosma, timp de 7 luni de zile, au avut o activitate de manipulare, intoxicare, diversiune și subminare a intereselor Partidului Verde, prin simularea unei activități politice sau a unor campanii publice”, se arată în documentul de motivare a deciziei de demitere a celor doi co-președinți, citat de G4media.

Conform unor informații din interior, PSD ar fi interesat de Partidul Verde, în condițiile în care, în Europa, partidele socialiste fac alianțe cu verzii. Cei doi co-președinți demiși au fost acuzați că ar fi vrut să facă o  înțelegere cu PSD în 2024, așa cum s-a întâmplat în 2012, când Ovidiu Iane și Remus Cernea au candidat pe listele PSD.

Unul dintre co-președinți acuză demiterea sa ilegală

La rândul său, Marius Lazăr se apără și spune că la mijloc ar fi interesul secretarului general al partidului Silviu Dumitru să se apropie de AUR.

„Demiterea aceasta este ilegală, nestatutară. Până joi, vom depune o moțiune împreună cu colegii care fac parte din această echipă”, a spus acesta, conform sursei citate.

Relația de prietenie Florin Călinescu-George Simion, de notorietate

El a adus în discuție și numele lui Florin Călinescu, despre care a susținut că este apropiat de liderul AUR, George Simion.

„Toate aceste tensiuni au apărut de la presiunile pe care le-a făcut AUR la adresa mea. George Simion mi-a dat mai multe telefoane pentru că dorește o colaborare cu Partidul Verde.

Este de notorietate relația de prietenie dintre secretarul general Silviu Dumitru, fostul președinte Florin Călinescu și George Simion”, a susținut Lazăr.

Sursă: Facebook