Fostul jurnalist este în acest moment prima vioară în PNL în materie de notorietate și comunicare. Conform mai multor surse, acesta își dorește foarte mult ca după ce-și termină mandatul Klaus Iohannis, el să fie candidatul liberalilor pentru alegerile prezidențiale. Iar pentru a ajunge președinte are nevoie de un parcurs politic foarte bun în următoarea perioadă, dar și de susținerea unui întreg sistem, cel care l-a sprijinit și pe Klaus Iohannis.

Într-un interviu acordat la Digi24, care nu a fost difuzat încă, Rareș Bogdan a recunoscut că nu-și dorește să candideze la Primăria Capitalei din partea PNL. Însă dacă i-o va cere Klaus Iohannis va face acest lucru. El a subliniat că șeful statului este singurul care l-ar putea determina să intre în lupta de la alegerile locale, dar că speră totuși să nu-i ceară asta.

Ludovic Orban sau Rareș Bogdan?

Mai multe surse au dezvăluit pentru Capital că Ludovic Orban sau Rareș Bogdan ar trebui să fie principalii vectori ai PNL în următoarea perioadă, astfel că unul va trebui să-și asume rolul de primar, iar celălalt de premier. Singura problemă este că scaunul de primar nu este foarte sigur, în contextul în care Nicușor Dan și alianța USR-PLUS sunt foarte puternici în Capitală. Plus Gabriela Firea, care are și ea fanii ei, mai ales la câte pomeni electorale a furnizat.

Așa că cel care ar intra în războiul pentru Primăria Bucureștiului ar putea pierde tot, pe modelul Cătălin Predoiu, care a fost scos din prim plan o bună perioadă de timp.

Așa că nici Ludovic Orban și nici Rareș Bogdanu nu vor să candideze pentru fotoliul de primar, ambii preferând Palatul Victoria. Doar că președintele Klaus Iohannis pare că insistă ca cei doi să-și împartă rolurile, iar până acum nu s-a luat nicio decizie.