Șefa televiziunii de stat primește un salariu la care orice român visează. Doina Gradea primește un salariu lunar de 28.500 de lei brut, reușind să se încadreze în categoria bugetarilor de lux.

Pe lângă salariu, șefa TVR primește și un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât președintele Klaus Iohannis, scrie evz.ro.

Șefa TVR a fost aspru criticată în trecut de către Iulian Bulai, deputat USR.

”Cam cât ar trebui să cheltuiască cetățenii României, din munca lor, pentru ca dna Gradea măcar să se deplaseze la Palatul Parlamentului? Ar trebui să-i oferim și noi, de la comisie, 300 euro/zi I-am cerut d-nei Gradea demisia de multiple ori – i-o cer și acum. Am cerut deja în mod repetat și insistent discutarea în Parlament a rapoartelor TVR pe 2017 și 2018 – o cer din nou. Și o s-o fac de câte ori e nevoie”, a declarat Bulai.

Doina Gradea a absolvit Academia de Studii Economice, iar în 1992 s-a angajat ca reporter. Peste 3 ani a devenit secretar general de redacție la Canalul de Știri, care avea apoi să devină Pro TV. În 1995, Doina Gradea a devenit asistenta personală a lui Adrian Sârbu.