Chow Yun-fat, starul multimilionar din “Tigru şi Dragon”, a promis că îşi va lăsa moştenire întreaga avere organizaţiilor caritabile, potrivit AFP, citat de News.ro.

Multimilionar, el se regăseşte pentru prima dată în lista Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume în 2015, împreună cu starul neo-zeelandez Russell Crowe. Ceea ce nu-l împiedică să se afişeze în metropola Hong Kong călătorind cu mijloace de transport în comun sau stând la coadă pentru a-şi cumpăra un bilet la cinema la propriul film.

În prezent, el a promis că îşi va dona întreaga avere, estimată de presa locală la 5,5 miliarde de dolari hongkonghezi (630 de milioane de euro). El însuşi a spus că nu ştie cât merită și că trăiește doar cu 100 de dolari pe lună. 

“Banii reprezintă ceva ce nu ne aparţine pentru totdeauna. O dată ce nu mai suntem, trebuie să-i lăsăm altora pentru a putea beneficia de ei”, a explicat el pentru canalul sud-corean Munhwa Broadcasting Corporation într-un interviu difuzat recent. “Nu putem lua cu noi în mormânt banii pe care îi avem în contul bancar”, a adăugat vedeta, care nu are copii.

Zeci de miliardari s-au angajat să doneze o parte semnificativă din averea lor acţiunilor filantropice la maortea lor, copiii acestora primind doar o mică parte.

Această campanie numită “promisiune de donaţii” a fost lansată de americanii Bill Gates şi Warren Bugget, dar starurile de la Hollywood sau actorii asiatici nu figurează în listă.

Jasmine Tam, soţia celui care este numit “Brother Fat” la Hong Kong, “susţine ferm” decizia sa.

Soţia sa a povestit deja că soţul ei mănâncă adesea la rulotele de pe stradă şi a folosit telefonul Nokia mult timp, schimbându-l doar când s-a stricat.