Încrederea din mediul de afaceri german a crescut în noiembrie la maximul ultimelor 15 luni, la niveluri care nu au mai fost înregistrate dinainte de falimentul Lehman Brothers, evoluţie care vine în sprijinul speranţelor de accelerare a procesului de relansare economică din Europa.

Indicele institutului Ifo, bazat pe un sondaj efectuat în rândul a 7.000 de firme din Germania, a crescut la 93,9 în noiembrie, de la 92 în octombrie, depăşind estimările analiştilor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Indicele a revenit la nivelul din luna august a anului trecut, iar evoluţia din noiembrie este cea de-a opta creştere lunară consecutivă a încrederii în economia germană.

Euro s-a apreciat în raport cu dolarul american după publicarea datelor, însă continuă să se tranzacţioneze cu 0,2% sub cotaţia de la sfârşitul şedinţei de luni, la un curs de 1,493 dolari/euro.

Economia Germaniei a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, cu o creştere de 0,4% a Produsului Intern Brut faţă de perioada ianuarie-martie. În trimestrul al treilea, creşterea economică a Germaniei s-a accelerat la 0,7% comparativ cu trimestrul anterior.

SURSA: Mediafax