Update: Reacţia Tarom

Compania Tarom a anunţat, marţi seară, că avionul care venea de la Satu Mare a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri. Aceştia au fost debarcaţi, iar în prezent li se asigură asistenţă la sol.

”Compania Tarom informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, a anunţat compania.

De asemenea, o echipă de investigaţii se va deplasa la faţa locului.

”Avionul a aterziat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, precizează compania.

La rândul său, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat că traficul pe aeroport nu a fost afectat.

Momente neplăcute pe Aeroportul Otopeni. Trenul de aterizare al unei curse interne s-a blocat chiar când avionul se apropia de pistă, la aterizare. Mai multe cauciucuri ale trenului de aterizare s-au spart, iar aeronava a rulat pe pistă pe jantele roților.

Este vorba de o aeronavă Tarom care venea de la Satu Mare, cu 22 de pasageri. După aterizare, avionul a rămas temporar imobilizat pe pistă. Incidentul s-a petrecut marți seară, la ora 19:42. Avionul a fost oprit în siguranță și pasagerii au fost debarcați conform procedurilor. O echipă de investigații se va deplasa la fața locului.

”Astazi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie  la anvelopele trenului principal de aterizare”, a anunţat, marţi seară, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Oficialii CNAB precizează că traficul pe aeroport nu a fost afectat.