Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a mai subliniat faptul că toate companiile care doresc centre de vaccinare pot fi sprijinite cu personal medical, cu condiţia să anunţe şi să facă liste cu angajaţii care doresc să se imunizeze.

Totodată, el a mai menționat că începând cu ziua de luni, va începe vaccinarea pentru angajaţii din restaurante şi hoteluri.

“Astăzi, în Bucureşti, au demarat aceste activităţi (de vaccinare în cadrul companiilor – n.r.) la două companii mari, vorbim de BGS şi KFC. Companiile pot să-şi organizeze centrul de vaccinare în interiorul companiilor pentru angajaţi şi familiile acestora, tocmai pentru a creşte această accesibilitate, astfel asigurându-se o continuitate în desfăşurarea activităţilor”, a declarat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai precizat că autoritățile au discutat deja cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a se asigura că procedura prin care companiile îşi pot vaccina angajaţii este cunoscută de toţi.

Începe vaccinarea personalului din restaurante 

Potrivit acestuia, există deja o listă în Capitală cu 500 de persoane și a dat ca și exemplu restaurantul Hanul lui Manuc, loc unde se va derula activitatea de vaccinare cu echipa mobilă de la Spitalul Universitar.

Andrei Baicu a mai adăugat că aceste echipe mobile se vor deplasa la operatorii economici care nu au personal contractat pentru astfel de activități.

“Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din domeniul restaurantelor şi hotelier. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu. Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu echipă mobilă de la Spitalul Universitar. (…) Practic sunt echipe mobile care se vor deplasa şi la alte entităţi şi operatori economici care nu au personal contractat pentru aceste activităţi”, a precizat oficialul din Ministerul Sănătăţii.