Prim-ministrul Viorica Dăncilă nu vrea remanierea guvernului înainte de alegerile europarlamentare. Poziția premierului este diametral opusă față de punctul de vedere exprimat de Liviu Dragnea, care insistă cu schimbarea unor miniștri din Executiv.

Dragnea îl vrea plecat pe Tudorel Toader din fruntea ministerului Justiției, mai ales că, a spus el, acesta nu se mai bucură nici de susținerea PSD. Liderul social-democrat ar vrea ca Rovana Plumb şi Natalia Intotero să lase ministerele pe care le conduc și să se implice în Campania pentru europarlamentare. Ele candidează pentru un fotoliu de eurodeputat din partea PSD.

Dăncilă nu vede însă cu ochi buni o eventuală remaniere. Potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la Antena 3, premierul consideră că o asemnea mutare înainte de alegeri nu este cea mai bună soluție. Nici momentul nu este tocmai indicat, ținând cont că România deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Dăncilă este temătoare și de reacția care ar urma să vină dinspre Palatul Cotroceni. Ea a luat în calcul o opoziție a președintelui Klaus Iohannis, după modelul deja practicat în trecut în cazul numirilor la MInisterul Dezvoltării și Transporturilor.

Primul ministru consideră că schimbarea ministrul Justiției nu este tocmai benefică din cauza conflictelor pe teme de justiție cu Bruxelles-ul.

Este de așteptat ca Dăncilă să-și expună punctual de vedere în Comitetul Executiv al PSD, acolo unde se va aborda subiectul remanierii guvernamentale