Vești noi pentru acești români. Traian Berbeceanu a făcut anunțul într-o postare pe pagina personală de Facebook. Potrivit acestuia, începând cu data de 15 februarie, se va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca.
Totodată, acesta a mai precizat că vor exista 180 de noi cabinete pentru vaccinare, la nivel național.
Guvernul României, prin intermediul Comitetului Național De Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea, vă informeză că începând cu data de 15 februarie a.c., în România, va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca.
În acest scop 180 de noi cabinete de vaccinare vor deveni operaționale la nivel național, pentru vaccinarea cu AstraZeneca.
Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca vor fi grupate în centrele de vaccinare noi, deschise la nivelul fiecărui județ și în municipiul București”, a scris Berbeceanu.

Cum se înscriu acești români

În ceea ce privește înscrierea pentru vaccinare anti-covid. Aceasta poate fi făcută începând cu data de 10 februarie. Se pot programaa persoanele care se încadrează în Etapa a II-a, mai exact, cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.
„Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.
Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro”, a mai adăugat el.

Centrele de vaccinare din Capitală

Acesta a mai precizat că în Capitală vor exista 22 de noi puncte de vaccinare aflate în zone diferite ale orașului, la care cei care se încadrează în Etapa a II a se pot prezenta pentru vaccinul anti-covid.
„În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.
Reamintim faptul că în categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu cortcosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
Pentru municipiul București, cele 22 noi puncte de vaccinare vor funcționa în următoarele locații:
– Circul Metropolitan București, Aleea Circului , nr. 15, sector 2 – 7 puncte de vaccinare;
– Centrul de Sănătate STB, strada Grozovici, nr. 2-8, sector 2 – 2 puncte de vaccinare;
– Centrul Medical Veridia, Strada Matei Basarab, nr. 45, sector 3 – 3 puncte de vaccinare;
-Grand Arena Mall, Bdul Metalurgiei, nr. 12-18 – sector 4 – 6 puncte de vaccinare;
-Centrul multifuncțional Sf. Andrei, Liberty Mall – etaj 1, strada Progresului, nr. 151-171, sector 5 – 4 puncte de vaccinare”, a mai scris acesta.
Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim