Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la o hală din Parcul Tetarom 1, de pe Tăietura Turcului, în municipiul Cluj-Napoca. Hala are o suprafață de circa 600 de metri pătrați, iar în incintă desfășoară activități comerciale mai multe firme.

Incendiul a izbucnit la o hală unde funcționează firma Broda, care comercializează produse textile și accesorii auto din piele, potrivit stiridecluj.ro. Fumul este vizibil în tot orașul.

Clujenii au primit la ora 7.09 un mesaj Ro-Alert, îm care sunt anunțați în legătură cu acest incendiu și sunt sfătuiți să rămână în case.

„Incendiu hală în municipiul Cluj-Napoca în parcul tetarom 1 (Taietura Turcului) cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecției rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor ISU Cluj”, au fost sfătuiți locuitorii.

Pompierii clujeni spun că nu sunt victime.  ”Incendiu la o hală din parcul Tetarom din mun. Cluj-Napoca, Tăiatura Turcului. Intervin patru autospeciale, două autoscări și un echipaj SMURD. Nu sunt anunțate victime până în acest moment”, susține sursa citată.

Cum a izbucnit incendiul

Incendiul a izbucnit la o hală unde funcționează firma Broda. ”La Broda comercializăm produse promoţionale personalizate prin broderie, transfer termic sau serigrafie. Avem o experienţă de 8 ani în domeniul personalizării materialelor promoţionale. Avantajul nostru pe piaţă sunt stocurile interne care ne permit să livrăm un produs complet: de la şepci, tricouri, lanyards şi sacose textile până la echipamente de lucru şi accesorii auto din piele, personalizate prin cele mai noi şi eficiente tehnologii”, spun aceștia pe site.

Pompierii clujeni au precuizat că în acea hală este posibil să fie mai multe firme.

ISU Cluj precizează că ”nu sunt informații până acum referitoare la existența unor elemente care prin natura lor să degajeze gaze toxice. S-a transmis mesaj Ro-Alert privind degajările abundente de fum către terminalele mobile din municipiul Cluj-Napoca și localitatea Baciu”.

 

Sursa foto: Monitorul de Cluj