Incendiu într-o magazie de uleiuri din Portul Constanța

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au informat că pompierii au fost chemați să intervină la un incendiu izbucnit într-o magazie de uleiuri, situată în dana 90 a Portului Constanța. La locul incidentului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

Incendiul a izbucnit luni, pe data de 20 mai, în jurul orei 04:42. La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă și echipajul SMURD B2 de la Detașamentul Port, o autospecială de stingere cu apă și spumă și un vehicul AISI de la Detașamentul Fripis, precum și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Palas. De asemenea, echipajul CBRN și SPSU Oil Terminal au fost prezenți la locul intervenției.

Când echipele de intervenție au ajuns la fața locului, incendiul se extinsese pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați. Din interior, pompierii au extras un rastel cu butelii. În magazie erau depozitați 200 de litri de ulei de motor uzat. Pompierii au reușit să stingă focul.

„La ora 4:44 incendiul a fost lichidat. In interior se aflau depozitati 200 l ulei de motor uzat, cu degajări mari de fum”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Un bărbat de 35 de ani a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD după ce a suferit arsuri minore la braț. Acesta a refuzat însă transportul la spital.

Un alt incendiu a avut loc luna trecută, tot în Portul Constanța

Luna trecută, a mai avut loc un incendiu în Portul Constanța, în Dana 0. Pe data de 25 aprilie, pompierii din cadrul ISU Constanța au fost sesizați cu privire la un incendiu izbucnit la niște benzi transportoare de cereale în Portul Constanța, lângă Dana 0.

Aceștia au intervenit cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă, un echipaj SMURD B2 și o autoscară.

La sosirea echipelor de salvatori, nu exista flacără, ci doar degajări de fum din zona benzilor transportoare.