România este lovită din nou extrem de grav. De această dată, un incendiu devastator a lovit în Clisura Dunării. Zeci de hectare de pădure iau foc, în ciuda intervenţiei în forţă a autorităţilor.

Incendiu de proporţii în România

Probleme imense pe Clisura Dunării. Un incendiu devastator face praf hectare de pădure. Autorităţile intervin în forţă chiar în aceste momente, dar deja flăcările s-au întins enorm. A sosit la faţa locului şi un elicopter al Ministerului de Interne.

Este vorba despre un incendiu de vegetaţie care a izbucnit pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ cinci hectare de răşinoase au luat foc. A fost solicitată de urgenţă şi intervenţia unui elicopter al MAI.

Dezastru pe Clisura Dunării

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, incendiul a izbucnit în zona Dubova – Tişoviţa, pe Clisura Dunării, în Parcul Naţional Porţile de Fier.

Flăcările au cuprins deja aproximativ cinci hectare, iar pentru stingerea incendiului intervin 17 pompieri, dar şi mai mulţi voluntari. La faţa locului a fost solicitată şi intervenţia unul elicopter SMURD care să facă recunoaştere în zonă.

Anunţul celor de la ISU Mehedinţi

Pompierii de la ISU Mehedinţi intervin chiar acum, ajutaţi de un elicopter care va efectua o primă recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei.

„ Pompierii mehedințeni intervin pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova – Tișovița. Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 – 6 hectare.

Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent, la fața locului acționând 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova. În sprijin, a fost solicitat și un elicopter care va efectua o primă recunoaștere aeriană pentru a evalua situația”, transmit cei de la ISU Mehedinţi, aflaţi la faţa locului.