Reţeaua de supermarketuri Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, a deschis în luna septembrie două magazine în Bucureşti, în zonele Piaţa Muncii şi Lacul Tei, retailerul ajungând la 47 de unităţi comerciale în România.

“Am deschis două supermarketuri luna aceasta în zonele Muncii şi Lacul Tei din Bucureşti. Magazinele au suprafeţe de vânzare de aproximativ 350 de metri pătraţi şi sunt deschise în spaţii stradale închiriate”, a declarat pentru capital.ro Raluca Pavel, specialist marketing la Mega Image.

Retailerul  a mai deschis două supermarketuri în acest an, în zona Teiul Doamnei din Capitală şi la Constanţa şi va mai inaugura până la sfârşitul anului alte patru unităţi comerciale, toate urmând să fie situate în Bucureşti.

Reţeaua de supermarketuri Mega Image cuprinde în prezent 47 de magazine, dintre care 43 de unităţi sunt situate în Bucureşti, trei în Constanţa şi un supermarket în Ploieşti.

Delhaize Group a achiziţionat în cursul acestui an reţeaua Prodas, care cuprinde patru unităţi comerciale în Capitală. Trei dintre acestea au fost deja rebranduite, iar cel de-al  patrulea magazin, situat pe Bulevarul Mărăşeşti, se va uni cu supermarketul La Forumi aflat în vecinătate, noul spaţiu urmând să fie rebranduit sub marca Mega Image.

Mega Image a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 485,7 milioane de lei (131,8 milioane de euro), în creştere cu 44% faţă de anul precedent. Compania a trecut în 2008 pe pierdere, cu un rezultat negativ net de aproape 3 milioane de lei.