Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, susține că ultima explozie a numărului de cazuri de coronavirus din România și-a spus cuvântul. În acest context, Ciolacu susține că o reinstaurare a stării de urgență depinde strict de Guvernul condus de Ludovic Orban.

Totodată, liderul interimar al PSD face un apel disperat la adresa președintelui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu îi cere acestuia să intervină și să îi adune pe toți liderii politici dacă într-adevăr, ne dorim ”o Românie normală”.

”Nu este responsabilitatea opoziției sau a Parlamentului, de a decide dacă revenim la starea de urgență, ci a Guvernului. Ei se joacă cu această pandemie, o joacă total politică, în funcție de cum stau în sondaje. Guvernul nu mai are nicio credibilitate.

E momentul ca Iohannis să intrevină și să cheme toți liderii politici pentru a discuta, dacă vorbim despre o Românie normală.”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seara, la România TV.

Guvernul vrea relanarea economiei

Tot luni, șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a făcut declarații foarte importante cu privire la problema revenirii la starea de urgență în România.

”Nu există în momentul de față o astfel de analiză cu privire la o situație care ar putea determina revenirea la starea de urgență. Sunt analizate diverse măsuri punctuale care ar putea limita la nivel local, zonal sau în funcție de un anumit interval orar anumite activități în spațiile publice, tocmai pentru a nu afecta reluarea activităților economice. Economia trebuie să-și revină la normal”, a spus Dancă.

El a mai precizat că Guvernul va anunța măsurile care se impun numai după ce ”se va ajunge la o concluzie cu aceste analize”.

”Revenirea la normalitate și asigurarea cadrului necesar pentru relansarea activităților economice este un obiectiv esențial pentru a ne putea desfășura activitățile în perioada următoare”, a precizat Ionel Dancă, conform libertatea.ro.