Pandemia de coronavirus a avut impact şi asupra sănătăţii mintale a populaţiei, însă nu toate ţările au fost afectate în aceeaşi măsură, potrivit unui sondaj realizat de companie britanică de cercetări de piaţă YouGov şi dat joi publicităţii, informează DPA, conform Agerpres.

Potrivit cercetării, Germania este ţara unde impactul psihologic a fost cel mai mic, 44% dintre participanţii la sondaj spunând că pandemia a avut efecte negative asupra stării lor de bine psihologice.

La polul opus s-a aflat Marea Britanie, unde 65% dintre participanţii la sondaj au fost afectaţi, urmată de Hong Kong, cu 63%, şi Italia, cu 62%, potrivit institutului britanic de sondare a opiniei publice.

Cu 56%, Statele Unite s-a situat pe locul al nouălea, în cadrul acestui sondaj care a cuprins 16 state.

Peste 21.000 de persoane au fost intervievate în cadrul sondajului, considerat reprezentativ pentru populaţia din categoria de vârstă peste 18 ani.

Cercetarea nu a oferit detalii asupra severităţii măsurilor de izolare impuse în fiecare regiune, şi nici cât de ridicat este bilanţul deceselor în fiecare dintre state cuprinse în sondaj.

Germanii au răspuns în procentul cel mai semnificativ – 45% – că virusul nu a avut niciun impact asupra sănătăţii lor mintale.

La acceaşi întrebare, Emiratele Arabe Unite s-a clasat pe ultimul loc, cu 23%, dar se află în fruntea clasamentului cu cel mai mare procent de persoane care au descoperit latura pozitivă a pandemiei, 14% dintre participanţi spunând că a fost benefică pentru sănătatea lor mintală

Situația la zi a epidemiei din România

Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

434.679 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 12.948 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

n unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.251. Dintre acestea, 1.288 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.356.567 de teste. Dintre acestea, 31.437 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.078 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.359 la cerere.