„Programul IMM Invest este un eşec total. Atâta vreme cât IMM Invest se desfăşoară prin bănci, băncile folosesc criteriile uzuale de acordare a creditelor. Adică nişte criterii foarte severe. (…) Banca nu este o instituţie de protecţie socială. Este o instituţie care trebuie să facă profit. Şi acţionarii nu judecă după câte credite a dat, ci după cât profit a făcut. (…) Din acest motiv am cerut Guvernului ca ajutoarele să le dea direct întreprinzătorilor, prin Ministerul de Finanţe”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Foarte multe firme vor ajunge în faliment

„Foarte puţine dintre firmele care şi-au depus solicitări au primit aprobări. Dacă mergem în ritmul ăsta, o să asistăm la falimente în şir şi pierderi de locuri de muncă. O să vină ăştia din străinătate şi o să cumpere. Deja capitalul românesc este un capital firav, o să fim şi mai slăbiţi după această criză”, a explicat acesta.

Preşedintele ALDE România s-a aflat vineri, la Buzău, unde avut o întâlnire cu membrii biroului judeţean al filialei ALDE, în urma căreia au fost stabilite candidaturile pentru primăriile municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat.

Astfel, la Primăria Râmnicu Sărat va candida Valentin Rusu, întreprinzător de profesie, în timp ce pentru Primăria Buzău va candida actualul vicepreşedinte al ALDE Buzău, fotbalistul Ion Viorel, fost director al clubului Gloria Buzău.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE are în prezent cinci reprezentanţi în Consiliul Local Buzău, după ce alţi doi consilieri locali au decis să adere la ALDE.

Tot la Buzău a avut loc, vineri, şi o reuniune regională a partidului dedicată evaluării stadiului de selecţie şi nominalizărilor pentru viitoarele alegeri locale.