Avionul și-a amânat decolarea cu trei ore, iar pasagerii au postat pe reţelele de socializare şi pe canalul YouTube filmări care arată clipele terifiante când la bord au fost degajări de fum. Conform imaginilor video din interiorul avionului, oamenii erau panicați, iar femeile plângeau. ”Mamă, murim aici!”, se aude vocea unei femei, în hohote de plâns.

După câteva ore bune, compania Ryanair a explicat ce s-a întâmplat într-un comunicat în care le cere „scuze sincere” clienților și avansează o ipoteză preliminară pentru incident: fluidul de degivrare a intrat în sistemul de climatizare al aeronavei, în care se aflau 169 de pasageri. În cele din urmă, aeronava s-a întors și pasagerii au fost debarcați în siguranță.

Un pasager a postat pe pagina sa de Facebook, că în timpul survolării în avion au fost emanații de fum. Acesta a mai specificat că în cele trei ore de așteptare până la decolare nu a primit nicio sticlă de apă din partea personalului.

 

Comunicatul companiei Ryanair

„Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra.

La scrut timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Interaațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București și, în prezent, este inspectată de tehnicienii Ryanair.

Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întărziere”, se menţionează în comunicatul transmis la ore bune după incident.