Ministrul Sănătății a postat pe pagina sa de Facebook două fotografii în care prezintă situația din spitalele din România în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta dă ca exemplu două spitale, cel de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

În fotografii apar mai multe ambulanțe care stau practic la coadă în fața Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, pentru a aduce pacienți cu COVID-19. Vlad Voiculescu spune că situația de la Brașov nu e singulară, pentru că la București se întâmplă același lucru.

„Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanțe ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți Covid-19. Prima este de acum câteva ore de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, a doua este de săptămâna trecută din parcare de la București, în fața Spitalului Sf. Pantelimon”, a scris ministrul Sănătății în postarea de pe Facebook.

Secțiile ATI sunt pline în aproape toată țara

În cursul săptămânii, Vlad Voiculescu spunea că se fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi la terapie intensivă. Conform ministrului, acestea ar urma să crească de la 1.400 la 1.600.

„Mergem către 1.600 de paturi de terapie intensivă în acest moment. Nu există o zi de la Dumnezeu în care să nu încercăm să creştem acest număr în condiţiile date, în condiţiile în care numărul creşte în fiecare zi. Situaţia în anumite locuri din ţară este deja cât se poate de critică. Încercăm în fiecare zi să dotăm paturi şi să reorganizăm lucrurile, aşa încât pacienţii să poată fi îngrijiţi. Suntem în curs de a creşte cu 200 de paturi, şi anume de la 1.400 la 1.600 numărul de paturi de terapie intensivă. Repet: este, dacă vreţi, o ţintă care a fost discutată şi cu premierul”, a spus Voiculescu.

De asemenea, Ministrul Sănătății afirma că secţiile de terapie intensivă sunt pline „aproape peste tot” în ţară din cauza numărului mare de pacienți infectați cu COVID-19.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea