Retailerul suedez de mobilă IKEA a anunţat că retrage de pe piaţă scaunele înalte pentru copii Leopard, iar clienţii care au achiziţionat deja acest produs vor primi suma plătită, în România fiind vândute 20 de cadre şi 16 şezuturi de scaune, se arată într-un comunicat al companiei.

Scaunul înalt cu tavă pentru copii este format din cadru şi şezut, care se achiziţionează separat.

“Compania IKEA a primit 11 sesizări la nivel mondial de la clienţi cu privire la desprinderea sistemului de fixare a şezutului pe cadru. Ca urmare, compania a început imediat o investigaţie asupra cauzei desfacerii acestui sistem. Ancheta este în curs de desfăşurare (…). Pentru a preveni posibilitatea producerii unor astfel de incidente, IKEA a decis să retragă imediat scaunele înalte pentru copii Leopard de pe piaţa mondială”, se menţionează în comunicat.

5.400 de scaune vândute în toată lumea

Cadrele şi şezuturile scaunelor au fost fabricate în Italia şi au fost comercializate în magazinele IKEA începând din octombrie 2009. Până în prezent, au fost vândute peste 5.400 de scaune la nivel mondial, clienţii fiind aşteptaţi să le returneze la magazinul din care le-au cumpărat.

Magazinul IKEA din Băneasa a vândut 20 de cadre şi 16 şezuturi de scaune, fără a primi nici o reclamaţie, se precizează în comunicat.

În România, IKEA a înregistrat în anul de catalog 2009, respectiv 1 septembrie 2008 – 31 august 2009, vânzări de 377,9 milioane de lei, inlcusiv TVA, în creştere cu 7% faţă de perioada similară anterioară.

Centrul comercial din Băneasa a vândut peste 13 milioane de produse şi a fost vizitat de peste trei milioane de persoane în intervalul menţionat.

SURSA:Mediafax