Nicușor Dan se ține de cuvânt. Noul Primar General al Capitalei a anunțat încă din timpul campaniei electorale că va desființa mai multe companii municipale înființate de Gabriela Firea. Acum, noul edil face anunțuri extrem de importante. Primul pas a fost deja făcut.

Nicușor Dan va da afară pe capete

Risipa banului public este pe cale de a se stopa. În ultima ședință de la Primăria București s-au luat decizii extrem de importante. Nicușor Dan a făcut public totul pe o rețea de socializare. „Am promis și vom desființa companiile municipale înființate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desființare are mai multe etape.

În ultima ședință de Consiliu General am schimbat componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor.

S-au stopat mai multe contracte

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuim cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecție) procesul de trecere de la companie la operatori privați va fi însoțit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării.

Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menținute ca atare.

Parte din angajații companiilor vor fi transferați către administrațiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcționarea fiecărui colectiv și va propune Consiliului General relocarea angajaților”, este anunțul lui Nicușor Dan.

Sursa foto INQUAM / Ilona Andrei