Ludovic Orban se pregătește de o remaniere masivă de Guvern. Totul se va întâmpla în maxim o lună de zile, odată cu finalizarea alegerilor locale.

Îi dă afară din Guvern!

Sunt cel puțin patru miniștri care nu vor mai avea loc în Guvern. Este vorba despre nume cu greutate din actualul Executiv. Unii dintre ei sunt chiar oameni de încredere ai lui Orban. Totul se va întâmpla imediat după alegerile locale. Atunci va avea loc o remaniere guvernamentală.

Primul care va pleca va fi Ministrul Mediului, Costel Alexe. Acesta candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, unde are şanse mari să câştige. Va părăsi Executivul pentru a conduce judeţul în următorii patru ani.

Costel Alexe va face echipă în Iaşi cu primarul Mihai Chirica, pe care l-a transferat în PNL, după ce, în urmă cu patru ani, fusese ales pe listele PSD. Costel Alexe a fost crescut politic de fostul baron de Iaşi Relu Fenechiu, trecut între timp prin închisoare pentru corupţie.

Firma condusă de soţia lui Relu Fenechiu a făcut 60 de proiecte de consultanţă cu primăriile din ţară pentru iluminat stradal pe banii Ministerului Mediului condus de Costel Alexe, anunță adevarul.ro.

Un alt nume cu greutate care va pleca din Guvern este Ion Ștefan, actualul șef de la Dezvoltare. Acesta a intrat în cursa pentru Primăria Focşani. Ion Ştefan a candidat şi în urmă cu patru ani. A fost primar pentru o noapte, dar dimineaţă s-a trezit pe locul doi, fiind învins de candidatul PSD, Cristi Misăilă.

Ion Ştefan este unul dintre oamenii de încredere ai premierului Ludovic Orban, care i-a lăsat pe mână Ministerul Dezvoltării, rezervorul cu bani bugetari pentru baronii locali. Ca ministru, Ion Ştefan s-a plâns că laptopurile angajaţilor din minister sunt prea mici.

”Stau de vorbă cu colegii mei, cu oameni din minister, că ei sunt oameni, au CNP şi ei, sunt oameni ca şi noi, cu mâini şi cu picioare, cu ochi, se nasc sau sunt născuţi, vin la servici, se trezesc dimineaţa. Lucrăm mult în telemuncă, lucrăm mult la distanţă.

Şi am cerut să mărim ritmul de implementare a proiectelor, să semnăm, să investim, să fluidizăm. Şi am chemat întreaga echipă de conducere la programul operaţional regional. Din discuţiile avute s-a ridicat problema că nu au laptopuri, că laptopurile sunt foarte mici şi că calculatoarele lor sunt din nou mici, depăşite şi-aşa mai departe”, s-a plâns ministrul

Acesta a devenit celebru în spaţiul public după ce a explicat că vila în care locuieşte a ieşit cu un etaj în plus dintr-o greşeală a constructorului.

“Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea şi-a dorit casă mare, ea să plătească”, declara Ion Ştefan.

Gafele lui Ion Ştefan au strânit chiar şi nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care nu-l mai vrea ministru, spun sursele citate. ”Dacă va câştiga primăria Focşani va rămâne acolo, dacă nu, va candida la parlamentare, dar ministru nu va mai fi pe viitor”, susţin sursele citate.

Monica Anisie, minsitrul Educaţiei, este cu un picior în afara Guvernului. Sunt mari nemulțumiri din cauza modului de gestionare a începerii anului şcolar, dar şi gafele repetate.

Violeta Alexandru are zilele numărate în Guvern, deşi prestaţia sa ca ministru al Muncii e apreciată de premierul Ludovic Orban. Mai mulţi angajaţi din minister au intrat în conflict cu Violeta Alexandru, la fel şi unii colegi de partid.

”Violeta Alexandru munceşte foarte mult, a vrut să cureţe ministerul după Olguţa Vasilescu, dar, din păcate, nu e apreciată nici de partid, nici de colegii din Guvern, care vor linişte”, susţine unul dintre vicepreşedinţii PNL.

Monica Anisie şi Violeta Alexandru vor prinde oricum locuri eligibile la alegerile parlamentare din decembrie. Anisie conduce filiala PNL Sector2, în timp ce Violeta Alexandru e preşedintele PNL Bucureşti, filială reformată după era blaturilor cu PSD. ”Va fi o situţie ingrată pentru Ludovic Orban, care-şi pierde exact oamenii de încredere din Guvern, restul miniştrilor fiind mai apropiaţi de Klaus Iohannis”, conchid sursele citate.