Unul dintre ceasurile cu aspect  clasic lansate în 2017 și care are un preț redus prin comparație cu vedetele din lumea ceasornicăriei este Seiko Presage Cocktail Time. Potrivit mai degrabă pentru cei care preferă lucrurile simple și elegante, acesta este animat de mecanismul automatic 4R35 al casei nipone de ceasuri, are un diametru de 40,5 mm și o rezervă de putere de 41 de ore. Prețul este cât se poate de bun pentru un Seiko de acest fel: 360 de euro.

O piesă la fel de simplă, minimalistă, dar cu o eleganță aparte și o curea din material textil mai potrivită pentru cei tineri, este Tissot Everytime Swissmatic. Având un mecanism automatic derivat din Sistem51 al colegilor de grup de la Swatch, ceasul are o rezervă de putere de 72 de ore și un preț de circa 340 de euro.

 

Dacă vă plac ceasurile „diver”, Citizen a lansat în 2017 Promaster Diver, o piesă cu un design cel puțin interesant și un mecanism Eco-Drive E168 ascuns sub o carcasă de 45 mm care îl protejează până la adâncimi ale apei de 200 m. Pentru un Citizen Promaster Diver trebuie să plătiți circa 350 de euro.

Cu un preț de doar 110 de euro, piesele Todd Snyder cu mecanism Timex fac parte dintr-o colecție care include atât ceasuri „military” cât și atractivul „Blackjack”. Acesta din urmă este un omagiu adus piloților care participau în campionatul de Formula 1 al anilor 1960 – 1970. Carcasa Timex – Todd Snyder Blackjack are 40 mm și protejează ceasul până la adâncimi de 50 m.

 

Ultimul ceas din selecția de cinci este Timex Marlin. Acest ceas mecanic este o adevărată curiozitate pentru că Timex nu a mai pus un astfel de mecanism într-un ceas de aproape trei decenii, iar revenirea piesei Marlin prezentată în 1960 pare să fi stârnit multe pasiuni. Deja Timex Marlin este dificil de găsit pe piață, chiar dacă mecanismul său trebuie întors o dată pe zi. Desigur, în acest caz și prețul cerut de Timex a avut ceva de spus. Doar 170 de euro.