Premierul Florin Cîțu a eliberat din funcţie alţi trei secretari de stat din Guvern. Ei erau la Investiţii, Dezvoltare şi Educaţie. Este vorba de Marius-Mihai Vasiliu. Acesta a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Prin alte două decizii ale premierului, Călin-Claudiu Bădiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Este vorba şi de Gheorghe-Radu Szekely, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Premierul Florin Cîțu a semnat joi, 9 septembrie, îndepărtarea lui Adrian Gheorghe din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS).  Prin aceeaşi decizie, Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii. Trebuie menționat că ambele decizii ale premierului Florin Cîțu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Dați afară pe bandă rulantă

Trebuie subliniat că prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, şi prefecţi din alte 13 judeţe au fost eliberaţi din funcţie prin hotărâri adoptate în şedinţa de joi a Guvernului.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţie prefecţii din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui.

Totodată, Guvernul a eliberat din funcţie şi 28 de subprefecţi din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ (2), Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea.

Într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria, Cîţu a menţionat că atribuţiile prefecţilor vor fi preluate de subprefecţi. El a spus că a aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii.

„Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile, situaţia rămâne aşa, exact ca la şi la secretarii de stat, nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii”, a spus prim-ministrul, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin