Singura reformă corectă a sănătății a fost propusă de Comisia Prezidențială condusă de dl. C. Vlădescu, pe modelul „comisiei Miclea” din educație.

Pentru că niciun ministru nu a avut curajul să o pună în practică*, îi rog insistent pe toți foștii miniștri ai sănătății să tacă, pentru că neîncercând măcar să o pună în practică sunt, la grămadă, vinovați de ceea ce e azi. Nu au nicio scuză că nici măcar nu au încercat. Niciuna în afară de grețoasele campanii de piar fără substanță sau, mai grav, de șpăgile încasate.

* În iarna lui 2011, pe modelul Legii 1 a educației elaborate pe baza raportului Miclea și trecute de mine, guvernul Boc a decis trecerea legii sănătății, pe baza raportului Vlădescu. Antena 3, în cârdășie cu USL, au regizat protestele care au servit ca pretext pentru căderea guvernului Boc. Din decență, așadar, rog atât „oamenii noi” care s-au perindat pe la sănătate, cât și PSD și PNL să tacă pe acest subiect pentru că sunt vinovați de modul în care arată sistemul. „Oamenii noi” pentru că nici măcar nu au încercat cât au guvernat, PNL și PSD pentru că, împreună, au demolat intenția de reformă din 2011 a guvernului Boc.

Și da, Băsescu a fost un președinte extraordinar pentru reformele justiției, educației aplicate și sănătății și administrației încercate. Altundeva au fost minusurile și păcatele sale. „Oamenii noi” să facă bine să citească, cu creionul în mână, pe vechiul site al președinției documentele capitale produse, în loc să vină cu ridicole inițiative gen „ucenicul vrăjitor”.
De la ei putem măcar să sperăm că învață, că de la restul…