Brian Kemp, guvernatorul statului american Georgia va avea de anunțat vineri că producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor Group ar intenționa să facă o investiție către statul aflat sub conducerea sa. Investiția ar urma să fie în valoare de șapte miliarde de dolari. Aceasta ar fi destinată construirii unei uzine dedicate producției de automobile electrice în statul guvernatorului, surse apropiat de acest dosar au declarat pentru Reuters.

Ce ar reprezenta această investiție?

În apropierea portului Savannah, din orașul Bryan County ar avea să se desfășoare vineri „un anunț economic special”, a comunicat biroul de presă al guvernatorului Brian Kemp. Această nouă investiție din partea producătorului Hyundai Motor Group ar avea să ofere peste 8.500 de locuri noi de muncă, aceste informații potrivit presei locale.

Anunțul ar urma să se desfășoare în paralel cu vizita la Seul a președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, care ar avea de asemenea, loc vineri. Jake Sullivan, consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe a declarat că președintele Joe Biden „va avea discuţii cu directori de companii din Coreea de Sud care vor mobiliza investiţii de miliarde de dolari în SUA, pentru a crea mii de locuri de muncă bine plătite”.

Care ar fi mai departe planurile Hyundai?

Al treilea constructor mondial de automobile, Grupul Hyundai Motor Co regrupează mărcile Hyundai și Kia. Acesta a mai anunțat și în trecut faptul că ar intenționa să investească 7,4 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii până în 2025. Investiția pe care a plănuit-o producătorul auto sud-coreean ar avea rolul de a produce automobile electrice și de a moderniza facilitățile de producție din SUA.

Mai mult, miercuri, Grupul Hyundai Motor Co a anunțat că până în anul 2030 va investi în o sumă de 21.000 de miliarde de woni, în dolari suma reprezentând 16 miliarde de dolari. Această investiție ar fi una internă, în Coreea de Sud, ea având rolul de a extinde capacitatea de producție de automobile electrice din respectiva țară până la 1,44 milioane de vehicule pe an. Aceasta ar reprezenta echivalentul a 45% din capacitatea globală de producție de vehicule electrice în 2023 care, conform planurilor Hyundai Motor, ar urma să se ridice la 3,23 milioane de vehicule.