Huawei, într-o situație foarte dificilă din cauza crizei globale de cipuri. Gigantul chinez nu va lansa modele noi de smartphone-uri în acest an

Huawei a transmis că nu va lansa modele noi de smartphone-uri în acest an deoarece nu a putut găsi un producător de cipuri iar stocul acestora se epuizează. În acest context, gigantul chinez se va concentra pe furnizarea pieselor de schimb pentru dispozitivele deja vândute.

Astfel, Samsung și Apple vor căpăta o poziție și mai bună pe piața telefoanelor smart. Totuși, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a încurajat angajații companiei să „conducă” și să nu se lase descurajați. Potrivit celor spuse de Zhengfei, compania ar trebui să fie atentă la piața de software, în contextul în care sancțiunile impuse de autoritățile americane a afectat semnificativ profitul gigantului chinez, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

De asemenea, Ren Zhengfei a spus că viitorul dezvoltării Huawei se află „în afara controlului american”, căpătând astfel o independență și autonomie mai mare.

Construirea unui ecosistem de software

Amintim că restricțiile impuse de către autoritățile americane au fost urmate de o altă lovitură pentru compania din Republica Populară Chineză. Operatorul britanic de telecomunicații Vodafone a anunțat că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru rețeaua sa de 5G din Regatul Unit. Acest contract a marcat debutul companiei sud-coreene pe piața de echipamente de telecomunicații din Europa, conform sursei menționate.

Fondatorul Huawei a explicat și că angajații companiei ar trebui să se concentreze pe software deoarece producerea de hardware avansat va fi dificilă pe termen scurt. Așadar, Huawei ar trebui să aibă drept obiectiv construirea unui ecosistem de software, precum sistemul de operare HarmonyOS, sistem cloud de inteligență artificială Mindspore și alte produse IT, notează Ren Zhengfei.

Sursă foto: Dreamstime