Listarea Hidroelectrica nu este posibilă anul acesta, ci anul anul viitor, a declarat, marţi, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea, precizând că o perioadă mai lungă de restricţii va accentua potenţialul unei amânări a listării.

“Ne menţinem părerea că listarea Hidroelectrica nu este posibilă anul acesta, ci anul anul viitor. Compania continuă să facă paşii necesari de a alege consultanţi, pentru a se pregăti de IPO. Desigur, o perioadă mai lungă de restricţii va accentua potenţialul unei amânări a listării. Dar, după cum evaluăm situaţia în acest moment, nu anticipăm o amânare majoră, mai târziu de primul sau al doilea trimestru al anului viitor.

Suntem încurajaţi să vedem că managementul companiei ia măsuri pentru a atinge acest obiectiv şi credem că şi acţionarul majoritar, statul român, continuă să susţină listarea companiei”, a declarat Johan Meyer, în cadrul unei conferinţe.

Ce spune CEO-ul Franklin Templeton despre obligativitatea companiilor din energie să prezinte planuri de investiţii pe 5 ani

De asemenea, el a făcut referire şi la Ordinul care obliga companiile din energie să prezinte planuri de investiţii pe 5 ani precizând că are sens în teorie, dar, în practică, “este extrem de dificil ca ele să poată face planuri detaliate, într-un timp foarte scurt şi într-un mediu atât de imprevizibil”.

“Nu ne aşteptăm ca ele să îşi poată lua angajamente majore faţă de infrastructură, de exemplu. Orice plan trebuie să aibă obiective economice, deci trebuie să aibă sens din perspectiva companiei şi a acţionarilor săi”, a spus Johan Meyer, potrivit Agerpres.