Hidroelectrica vrea să depună o ofertă angajantă pentru preluarea operaţiunilor din România ale CEZ şi cere aprobarea acţionarilor pentru acest demers, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, programată pentru 14 aprilie 2020.

Astfel, pe ordinea de zi se află “aprobarea întocmirii şi depunerii unei oferte angajante a Hidroelectrica, singură pentru întreg perimetrul tranzacţiei sau în consorţiu, la termenul solicitat de CEZ a.s., în cadrul procesului de vânzare (M&A), a Grupului CEZ România, condiţionată de aprobarea ulterioară a acesteia de către Adunarea Generală a Acţionarilor”.

Tot în acea şedinţă se va cere aprobarea acţionarilor pentru contractarea unui credit, în lei sau valută, pentru achiziţii de participaţii, în vederea diversificării portofoliului Hidroelectrica.

CEZ: Ne dorim să avem un proces finalizat sau aproape de finalizare la sfârşitul anului 2022

CEZ a anunţat în vara anului trecut că vrea să-şi vândă operaţiunile din România şi din alte ţări, pentru a se concentra pe activitatea din ţara-mamă, Cehia.

“Procesul de transfer al activelor va avea mai multe etape şi ne aşteptăm ca durata lui să fie una standard pentru tranzacţii similare din punctul de vedere al mărimii şi al scopului. Ne dorim să avem un proces finalizat sau aproape de finalizare la sfârşitul anului 2022, conform strategiei aprobate de compania-mamă pentru procesul de transfer al activelor. Întrucât operaţiunile CEZ din România au rezultate pozitive, nu există o presiune imediată pentru transferul rapid al activelor. Toate activităţile şi operaţiunile planificate vor continua până când transferul va fi încheiat”, au precizat reprezentanţii companiei, în septembrie 2019, pentru Agerpres.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România.