Hellvig a adăugat că există interesul de a destabiliza SRI, dar a precizat că acesta dispune de instrumentele necesare pentru a se apăra pe sine, cât şi pe cetăţenii României, informează News.ro.

"Suntem martori la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa Serviciului", a afirmat Hellvig.

"Am preluat mesajele venite din partea persoanelor de bună credinţă. Le vom trata cu toată seriozitatea adecvată situaţiei, suntem conştienţi de lucrurile vehiculate în spaţiul public şi le voi trata cu toată responsabilitatea. Există interesul de destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român. SRI are instrumente să se apere atât pe el, dar mai ales pe cetăţenii României", a mai spus șeful SRI.

Senatorul Adrian Ţuţuianu (PSD), preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a anunţat, la finele audierii timp de şapte ore a directorului SRI, Eduard Hellvig, că acesta a prezentat membrilor comisiei două rapoarte.

Astfel, unul dintre cele două rapoarte este legat de activitatea generalului-locotenent Florian Coldea, celălalt privind generalul de brigadă Elena Istode, scrie News.ro.

Preşedintele Comisiei SRI a spus că, pe baza documentelor prezentate şi a informaţiilor primite, membrii comisiei vor decide dacă este cazul să mai audieze şi alte persoane.

”Ancheta internă din cadrul SRI nu este închisă”, a precizat Adrian Ţuţuianu.