Conform oficialilor CFR SA, la ore 10.44 s-a redeschis firul II între Predeal și Timișu de Sus în condiții normale. Trenurile circulă cu locomotive electrice.

„Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA informează că personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal – Timişu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni, 10 septembrie 2018, de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă”, se menţionează în comunicat. 

Conform sursei citate, trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti – Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii. 

„Această măsură este necesară pentru a permite accesul a trei drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuităţii firului de contact, a cablului purtător şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţă afectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică”, precizează reprezentanţii companiei. 

În jurul orei 9:00, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionau în gările Timişu de Sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic.