Haos la granița României, mai exact la Vama Borș. Se pare că în urma unui control de rutină, poliţiştii de frontieră au găsit şase transfugi afgani, ascunşi printre cele 15 tone de seminţe de floarea-soarelui.

Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva. La doar o zi distanţă, alţi opt fugari au fost găsiți ascunşi într-un TIR care transporta înălbitori, iar autorităţile din Arad au găsit 3 persoane între rolele metalice şi alte 4 care încercau să treacă graniţa pe jos.

Și la Timișoara problemele se agravează. Aici, localnicii se plâng de mizeria lăsată în urmă de zeci de migranţi, toţi cu azil în România.

De menționat este faptul că autorităţile locale au încercat să găsească o soluţie pentru cele 53 de persoane, dar într-un final au decis să îi trimită cu trenul în judeţele în care erau cazaţi.

Continuă haosul de la granița țării

Ilegalitățile se țin în lanț la granița României. Săptămâna trecută, la un punct de trecere a graniţei, din judeţul Arad, poliţiştii au oprit 15 persoane care încercau să iasă ilegal din ţară. Se pare că pentru a scăpa de control, cu toţii erau ascunşi într-un automarfar, printre anvelope.

Din fericire, oamenii legii s-au mobilizat, iar aceștia au fost întorşi din drum şi sunt anchetaţi, atât ei, cât şi şoferul vehiculului.

De menționat este faptul că, străinii au fost prinşi seară târziu, la punctul de trecere de la Vărsând și erau ascunşi într-un camion, condus de un român, care, potrivit documentelor, transporta anvelope pe ruta România-Franţa.

La verificări amănunţite însă, poliţiştii i-au găsit pe cei 15, care stăteau pe cauciurile aşezate în compartimentul de marfă.

Se pare că toți vin din Siria şi sunt foarte tineri, printre ei şi trei minori.  Speranța lor era să ajungă în vestul Europei şi au folosit acest traseu ilegal. Cu toţii au fost duşi la sediul poliţiei, pentru audieri și pentru a se stabili ce fel de pedeapsă vor primi.