Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate marţi în Austria, a anunţat guvernatorului landului Tirol adăugând că unul dintre ele are legături cu ţara vecină, Italia, informează DPA.

Unul dintre pacienţi vine din regiunea italiană Lombardia, afectată de virus, a declarat guvernatorul Guenther Platter agenţiei austriece de presă APA. Pacienţii, care prezintă febră uşoară, au fost izolaţi într-o clinică din Innsbruck, conform autorităţilor tiroleze.

Croaţia a confirmat marţi primul caz de infecţie cu coronavirus la un pacient care este spitalizat în capitala Zagreb, a declarat premierul Andrej Plenkovic.

„Pacientul se află în clinica pentru boli infecţioase din Zagreb. Este o persoană tânără şi prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este în prezent bună”, a spus Plenkovic în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Sănătăţii, Vili Beros, a declarat că pacientul s-a aflat în Milano în perioada 19-21 februarie, scrie Agerpres.

Care este situaţia în România?

Între timp, ministrul Sănătăţii din România, Victor Costache, a confirmat că ţara noastră nu a fost deocamdată atinsă de coronavirus.

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România. Asta se datorează și eforturilor dumneavoastră, a personalului din teritoriu care a implementat măsurile decise de către comitetul Ministerului Sănătăţii încă de acum o lună. Vă felicit pentru efortul depus și vă solicit, în continuare, mobilizare generală, responsabilitate și profesionalism pentru gestionarea situației. Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm”, a declarat, în debutul videoconferinței de marţi, ministrul Victor Costache.