In sedinta sa de astazi, guvernul a decis reducerea cheltuielilor administrative. O prima masura in acest sens este reprezentata de reducerea numarului de posturi din aparatul guvernamental cu circa 20%. Premierul le-a cerut ministrilor sa vina cu propuneri concrete de restrangere a personalului. Decizia a fost in fapt luata cu o zi inainte, intr-o intalnire a liderilor coalitiei guvernamentale.

Decizia este motivata de necesitatea majorarii salariilor din sectorul bugetar fara a fi afectata tinta de deficit bugetar de 2% din PIB. Deocamdata nu s-au finalizat discutiile pe aceasta tema, singurele principii asupra carora reprezentantii celor doua partide s-au inteles sunt alocarea a 18-19% din cheltuielile bugetare pe anul in curs pentru investitii si reducerea cu 50% a cheltuielilor destinate achizitiei de bunuri si servicii. Trebuie reamintit faptul ca guvernul Tariceanu a redus anul trecut cheltuielile de achizitii cu 100%.

De asemenea, s-a mai discutat posibilitatea majorarii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar avea ca efect o crestere cu circa 9% a pensiilor.