Guvernul sprijină realizarea Spitalului Universitar Judeţean Sibiu, aşa cum sprijină toate proiectele de dezvoltare a calităţii serviciilor medicale, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban, după ce a participat la prezentarea amplasamentului noii unităţi medicale, transmite Agerpres.

„Prezenţa noastră aici este o garanţie a sprijinului Guvernului României pentru proiectul Spitalului Universitar Judeţean Sibiu. Este un proiect spectaculos, un proiect indispensabil, pentru a oferi servicii de sănătate de calitate pentru locuitorii judeţului Sibiu şi nu numai pentru locuitorii judeţului. Este un proiect nu numai de spital, este un proiect de spital universitar şi, mai ales, este un proiect care pune cercetarea pe primul plan în cadrul acestei entităţi care se construieşte astăzi. Pentru Sibiu este fundamental să se realizeze un astfel de proiect, care sunt convins că va deveni un centru extrem de important, medical, în România. În ce ne priveşte, Guvernul sprijină acest proiect, aşa cum sprijină toate proiectele de dezvoltare a calităţii serviciilor medicale, indiferent că este vorba de spitale, de dotare cu echipamente, că este vorba de susţinerea medicinei de familie sau medicinei din ambulatoriu, toate aceste proiecte reprezintă o prioritate pentru Guvernul pe care-l conduc”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a menţionat că pe lângă spitalele regionale Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, proiecte pentru care s-a semnat contractul de finanţare pentru construcţia lor din fonduri europene, „Guvernul sprijină şi spitalul din Sibiu şi spitalul din Braşov şi multe alte proiecte, care, unele dintre ele, ca şi proiectul acesta, sunt iniţiate de autorităţile locale”.

Orban a prezentat amplasamentul noului spital de pe Calea Şurii Mici alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ei vor participa şi la şedinţa de Consiliu Judeţean (CJ), desfăşurată online, în cadrul căreia se vor vota indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

Conform studiului de fezabilitate finalizat în iulie, noul spital judeţean este cea mai mare investiţie publică din judeţul Sibiu de după Revoluţie, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 de milioane de euro.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea