Guvernul României angajează în cadrul ministerului Finanțelor

Guvernul României angajează! În ciuda anunțului anterior conform căruia nu mai intenționa să recruteze personal, se pare că există locuri de muncă disponibile. Pentru ce posturi se caută oameni?

Pozițiile anunțate de Guvernul României sunt destinate unor persoane care vor avea rolul de a monitoriza cheltuielile primăriilor. Acești angajați vor supraveghea atent fiecare contract și vor raporta imediat dacă se depășesc plafoanele medii.

De asemenea, ei vor investiga finanțarea de către primării a evenimentelor precum festivaluri, concerte sau festivități, utilizând fonduri publice. Ei nu sunt singurii bugetari care urmează să fie recrutați.

Ministerul Finanțelor are planuri de extindere. Instituția și-a anunțat intenția de a înființa 100 de noi posturi. Printre noile structuri, una va fi dedicată monitorizării execuției bugetare. Un total de 22 de angajați va fi alocat pentru a verifica modul în care primăriile sau instituțiile din subordine gestionează și utilizează banii publici.

Pe scurt, acești angajați vor avea responsabilitatea de a monitoriza cheltuielile și achizițiile. Ulterior, ei vor sesiza departamentul de inspecție din Ministerul Finanțelor în cazul în care constată o creștere cu 20% față de costul mediu al achiziției sau o creștere cu 20% față de cheltuielile curente ale unor instituții asemănătoare.

Ministerul Finanțelor, angajări pentru un proiect pilot care va dura 3 ani

Astfel, cu ajutorul acestor noi angajați, Ministerul Finanțelor are în plan să prezinte anual datele colectate de către agenții angajați în acest proiect. Proiect pilot, cu durată de funcționare planificată pe o perioadă de 3 ani, are scopul de a aduna și analiza informații privind cheltuielile și achizițiile din instituțiile monitorizate.

Noul personal recrutat va avea responsabilitatea de a verifica cheltuielile din diverse domenii. Dintre acestea amintim: sănătate, educație, asistență socială, primării și alte instituții subordonate. Dacă proiectul va fi evaluat ca având rezultate pozitive, există posibilitatea de a-l extinde în viitor.

Ministerul Finanțelor intenționează să creeze 10 noi posturi în cadrul instituției centrale și încă 46 în instituțiile aflate sub coordonarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), inclusiv cele din teritoriu.

La nivelul Ministerului Finanțelor, schema de personal cuprinde un total de peste 2000 de angajați. Pe de altă parte Fiscul peste 22.000 de angajați, potrivit Antena 3 CNN.