Guvernul pregătește privatizarea sistemului de Sănătate! Senatorul PSD Radu Oprea, fost ministru al Mediului de Afaceri,  în guvernarea social-democrată, vine cu acuzații extrem de grave la adresa partidelor care alcătuiesc coaliție la guvernare.

Oprea spune că debarcarea Renatei Weber de la instituția Avocatul Poporului este strâns legată de intenția Guvernului de a privatiza sistemul de sănătate.

Guvernul pregătește privatizarea sistemului de Sănătate! 10% din numărul total de paturi de la stat trec la privat

În trecut, Weber a contestat la CCR inițiativa legislativă a fostului ministru liberal al Sănătății, Victor Costache, privind introducerea coplății, fapt ce a dus la blocarea proiectului.

Acum Guvernul s-ar fi temut la un act similar, din partea Avocatului Poporului, care să pună bețe în roate privatizării sistemului de sănătate, spune purtătorul de cuvânt al PSD.

”Atenție! Guvernul vrea să privatizeze sănătatea!

Dacă vă întrebați de ce a fost schimbat Avocatul Poporului atât de repede acum aveți răspunsul.

Pe ordinea de zi a sedinței de guvern ieri a fost o Ordonanță de Urgență prin care 10% din numărul total de paturi de la stat trec la privat. Acesta esta începutul sfârșitului serviciului medical accesibil pentru toți cetățenii.

Weber s-a opus coplății

Când ministrul PNL Costache a încercat să introducă coplata, Renate Weber a reprezentat drepturile fundamentale ale cetătenilor și s-a opus cu mijloacele democratice, atacând OUG-ul la Curtea Constituțională.

Acum USR Plus și coaliția de dreapta și-au luat măsurile de prevedere. Avocatul Poporului a fost demis ieri în Parlament.

Încă un motiv ca moțiunea de cenzură să fie votată în Parlament!”, a scris senatorul PSD joi pe Facebook.

Trebuie amintit faptul că Renate Weber a fost revocată de Parlament, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului.

În cererea de revocare, partidele din coaliţia de guvernare susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei.

Sursă foto: Dreamstime.