Guvernanții PNL și-au dat duminică în vileag adevăratele intenții cu privire la măsurile de austeritate pe care vor să le implementeze.

În numele așa-zisei responsabilități bugetare și al lipsei de resurse financiare, atât Premierul Ludovic Orban, cât și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, au anunțat că nici nu se pune problema majorării pensiilor cu 40% de la 1 septembrie și a dublării alocațiilor pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a acuzat PSD că legile privind majorarea punctului de pensii și creșterea alocațiilor nu reprezintă decât o răzbunare a PSD pe Guvernul liberal. În consecință, nu garantează că alocațiile vor fi majorate nici măcar în a doua jumătatea a anului, iar majorarea punctului de pensie cu 40% este departe de a fi o certitudine.

E nevoie de resurse suplimentare

În replică, ministrul de Finanțe a publicat pe Facebook un mesaj prin care își arată susținerea totală pentru aceste măsuri nepopulare, pentru că orice cheltuială cu asistența socială este condiționată de evoluția economiei și de încasările a buget

”Premierul României a făcut o declarație pe care o susțin 100%.

Dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, ca în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii și asistență socială.

În plus, dublarea alocațiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decât cele bugetate și/sau reduceri de cheltuieli”, a scris ministrul de Finanțe duminică pe internet.

Fără sursă de finanțare

”Din primul moment am căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor. Am căutat sursa de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există. A

Am făcut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocațiile. Nici acolo nu am găsit sursa de finanțare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiștilor care în disperarea de a-și salva imaginea sunt gata să arunce în aer România”, precizează Florin Cîțu.

Soluțiile liberale

”Guvernarea PNL este una RESPONSABILĂ.

Venim cu SOLUȚII atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât și pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile și populismele guvernărilor PSD din ultimii ani.

Bugetul pentru 2020 este construit pe legislația în vigoare și are bugetate venituri (estimate) pentru toate cheltuieile care erau în vigoare în acel moment”, explică ministrul.