Presiunile asupra guvernului Dăncilă cresc pe zi ce trece, în condițiile în care președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că miercuri ar putea fi ziua în care moțiunea de cenzură va fi depusă în Parlament.

Mai mult decât atât, Orban anunță că negocierile pentru susținerea moțiunii de cenzură continuă,  iar textul acesteia este aproape finalizat.

De cealaltă parte, deși opoziția anunță că vrea să pună punct guvernării PSD, președintele Camerei Deputaților, pesedistul Marcel Ciolacu, spune că social-democrații nu au negociat cu alte partide, pentru că alianța aflată la guvernare are suficiente voturi ca să respingă moțiunea de cenzură.

El a declarat marți că este sigur de eșecul demersului inițiat de liberali, iar parlamentarii PSD nici măcar nu au luat încă o decizie în privința strategiei pe care o vor adopta în momentul votării moțiunii.

”Avem suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă şi astăzi. În primul rând, mă întrebaţi zilnic acest lucru, ieri v-am spus că nu este nicio problemă, astăzi vă răspund la fel, că nu este nicio problemă. Dar vorbim de o moţiune care încă nu a fost depusă”, a precizat Ciolacu, înaintea şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PSD la care participă şi premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD.